Nieuws

Hier vindt u alle nieuwtjes van onze accordeonclub.
woensdag 9 mei

Ontwaak ik bij het ochtendgloren  

En de dag kan mij niet bekoren.

Ik ga dan toch uit bed

Ik kleed me aan en maak toilet

Dan kom ik in de kamer aan

Zie ik jou in een hoek daar staan

Mijn sombere bui is op slag verdwenen

Ik sta te trillen op mijn benen

Jij daar mijn beste vriend

Die ik nog steeds zo prachtig vind

Je strakke buik en zwarte flanken

Ik hoor nu al je zwoele klanken

Je fonkelt in het zonnelicht

Brengt glans en vreugde op mijn gezicht

Ik ga zitten en neem je op mijn schoot

Je bent zo krachtig, fris en groot

Ik neem je in mijn armen en zal je verwarmen

Met een hele diepe zucht, zuig je aan de frisse lucht

Zachtjes blaas je alles uit, wat een prachtig stemgeluid

Mijn vingers raken je 1 voor 1, in een tempo voor ons alleen

Niemand kan ons nu nog storen, ze kunnen ons spel nu allen horen

Samen met jou wil ik door het leven gaan, samen kunnen we heel veel aan

Nog heel lang wil ik met je spelen, lief en leed samen delen

Jij bent voor mij als een warme zon

Mijn mooie dierbare ACCORDEON


Zo begon onze voorzitster het jubileum weekend.Een mooie ode aan de accordeon. Het werd nog een gezellige boel, met hapjes en drankjes, en bedankjes naar de vele vrijwilligers.

Zaterdagmiddag hebben we LMJ uit Tilburg verwelkomt in ons repetitielokaal. Het was een hartelijk weerzien. Ook de activiteit ( krulbollen) viel bij iedereen goed in de smaak. Het was een klein wedstrijdje tussen België en Nederland. Wat wij , Belgen, gewonnen hebben. Na een deugddoende maaltijd werd er nog gerepeteerd voor het concert.
Om half 8 was het dan zo ver. Les Musiciens joyeux uit Tilburg beet de spits af. Er werd al eens gedanst en gezongen. Na een onderonsje met de presentator sloten ze hun optreden af. 
Marino Punk deed het solo. Een imposante verschijning. Iedereen keek en luisterde met verwondering.
Toen was het onze beurt. ALs eerste hebben we dan nog een nummer samen met LMJ gedaan, want hun bus stond al te wachten om terug te rijden naar Nederland. 
Daarna hebben we het beste weer van onszelf gegeven. Wat doet het een muzikant deugd als je de toeschouwers ziet genieten.

Op zondag hebben we het jaarlijks accordeontreffen georganiseerd. We hadden zelfs een open terras gemaakt. Vele accordeonisten hebben weer het beste van zichzelf gegeven en er een mooie middag van gemaakt. Als afsluiter was het de beurt aan Klub Musette uit Dilsen-Stokkem. Met een zingende zaag en een saxofoon konden we ook eens van iets anders genieten.

Moe maar voldaan hebben we dit prachtig weekend afgesloten. Wij, accordeonclub Dutmala, zijn terecht fier op onze symphatisanten. Zonder jullie was het niet zo schoon geweest.

Lees meer
donderdag 3 mei

TVL brengt het gloednieuwe programma ‘In de Buurt’ op alle televisieschermen in Limburg. Onze hosts, Rudi Moesen en Lies Steppe, trekken elke weekdag de straat op en ontdekken wat er leeft bij onze kijkers. Van interviews met lokale handelaars tot het in de bloemetjes zetten van de meest geliefde buurtbewoners, je ziet het allemaal op TVL!

‘In de Buurt’, elke weekdag tussen 10.00 uur en 12.30 uur en tussen 14.30 uur en 18.30 uur

Vandaag zit er muziek in de uitzending, want accordeonclub Dutmala van Overpelt bestaat 20 jaar

  
Lees meer
donderdag 5 oktober

 

Op zaterdag 30-09-2017 vertrokken we dan eindelijk met heel de groep op uitstap. Onze bestemming was Tilburg. We waren allemaal heel enthousiast en benieuwd.

Onze uitstap begon met een rondleiding in de trappistenbrouwerij van La Trappe. Met een soms iets te enthousiaste gids. Zo werd ons duidelijk dat deze monniken nog steeds erg betrokken zijn bij het proces van hun bier.

Op het einde kregen we dan een trappist naar eigen keuze aangeboden.

In de namiddag werden we ontvangen door Les Musiciens joyeux ( LMJ) in hun eigen repetitielokaal. Zij hadden dan een rondleiding geregeld doorheen de spoorzone van Tilburg. Deze werd wel op een heel ludieke wijze gebracht. Peer de Graaf en zijn accordeonist hadden een eigen visie van gidsen.

S’avonds werden we uitgenodigd op de BBQ om de verbroedering compleet te maken. Uiteraard hoorden daar de nodige drankjes bij. Zo goed en behulpzaam als wij Belgen zijn hielpen we met het bakken van het vlees en het opruimen achteraf. Op het hotel werd er nog nagepraat over de gezellige dag.

Na een uitgebreid ontbijt gingen we naar zaal “de boemel” waar ons gezamenlijk optreden plaats vond. LMJ beet de spits af en zetten een feilloos optreden neer. Daarna was het onze beurt. Ook wij maakten er een schitterend optreden van. Als afsluiter speelde we nog 2 liedjes samen. Wat was het leuk om met zo’n bende op het podium te zitten.

Wij vonden het alvast een schitterend weekend en willen langs deze weg LMJ nog bedanken voor de uitnodiging en tot in mei!

Lees meer
maandag 4 september
Afgelopen zondag hadden we ons jaarlijks ijsfestijn. Dit keer op een andere locatie, nl ons eigen repetitielokaal.
Onder een stralende zon heeft iedereen genoten van een lekker ijsje.
De muzikale ondersteuning werd dit jaar gedaan door enkele leden die voor 1 dag solo gingen. Zelfs de dirigent liet het beste van zichzelf horen.
We willen dan ook 121 keer dank je wel zeggen voor deze fantastische dag.
Lees meer
woensdag 5 juli
Op zaterdag 2 juli werden we in Zonhoven verwacht. Daar vond 'Den Dijk zingt' plaats.
Het was een regenachtige dag, maar door onze muzikale bijdrage werd het alsnog een zomerse dag. De ambiance zat er in, er werd gezongen en gedanst. Kortom de toon was gezet om er een mooie zomer van te maken
Lees meer
dinsdag 25 april
Op zondag 23 april 2017 was het dan zover, Dutmala's accordeontreffen.  Hoewel het buiten maar een fris lentezonnetje was, was de muziek warm. We hadden een breed deelnemersveld. Van enkelingen tot kwartetten, van beginnelingen tot gevorden. Er was voor ieder wat wils. Ook Dutmala heeft een half uurtje het beste van zichzelf gegeven.  De dansvloer is ook regelmatig getest geweest, en de reacties waren lovend voor iedereen. Langs deze weg willen we dan ook nog iedereen bedanken die aanwezig was, en hopelijk tot volgend jaar.
 
Lees meer
maandag 20 maart
Voor de eerste keer gingen we met een aantal van Dutmala optreden op het accordeontreffen in Mol-Gompel.
Wat direct opviel was dat de dansvloer van het kleine zaaltje vol stond. Afwachten was het, hoe het bij ons ging gaan.
Wij begonnen aan ons optreden en de dansvloer, opnieuw vol.
Het was een zeer aangenaam optreden, zeer gezellig allemaal en ze gaan ons er nog zeker eens terug zien.
 
Lees meer
zondag 18 december
Op zaterdag 17/12/2016 hebben wij ons jaarlijks concert gehouden in Zaal de Schakel in Overpelt.
We hebben er, samen met jullie,  een punt gezet achter ons werkjaar 2016. Ook dit jaar kregen we weer lovende woorden over onze prestaties. 
En het blijft de meeste mensen opvallen dat accordeonmuziek best aangenaam is.
We willen dan ook langs deze weg nog iedereen bedanken die afgelopen zaterdag aanwezig was op ons concert.
 
Lees meer
donderdag 1 december
Op zondag 4 December zal FM Goud een interview doen met Accordeonclub Dutmala. Die zal vertegenwoordigd worden door onze voorzitster Cindy Franssen en penningmeester Veerle Lipkens. Het wordt uitgezonden vanaf 10 h en is ook via livestream te volgen. Als je afstemt op 105.9 of 107.7 kan je het interview via de radio horen en tegelijk wordt er een voorsmaakje van enkele nummers gegeven.
Lees meer
maandag 28 november
Ook dit jaar hield Accordeonclub Dutmala zijn traditionele stal sleep in. Dit is een doorgedreven repetitie waarbij praktisch iedereen blijft overnachten. 's Morgens is er een stevig ontbijt voorzien waarna er weer "stevig" wordt gespeeld. Na het middageten is er de laatste rechte lijn, en omstreeks 15h zit het erop. Klaar voor ons concert in december en moe maar voldaan gaan wij dan terug naar huis om de gemiste uurtjes slaap in te halen.
Lees meer
zondag 26 juni
Wij werden door de stad Peer uitgenodigd om deze parade met onze muziek op te luisteren. Ondanks dat het weer op het einde van ons optreden roet in het eten kwam gooien, ging onze dirigent regelmatig op in zijn muziek.
Lees meer